Seminārs domāšanai un zīmēšanai – “Iezīmē kartē savu ciematu!”

Uz šo semināru interesentus aicinām trešdien, 5. Oktobrī, pl. 11 00 Kaldabruņas skolā. To vadīs divi jauni, iedvesmojoši cilvēki – vietradis Jānis Ķīnasts un māksliniece Alise Upmale.

Kādēļ organizējam šādu notikumu? Lai atrastu izeju no labirinta. roka

  • Labirinta, kurā laukos dzīvojošajiem trūkst interesanta un pieklājīgi atalgota darba. Un mūsu jaunieši dodas prom. Un nākamajā labirinta lokā – mēs vairs nevaram atrast izglītotus, darošus un varošus cilvēkus, kad šāds darba piedāvājums ir radies.
  • Labirinta, kurā sūrojamies, ka citur gan notiek interesantas lietas, īpaši pasākumi, tur brauc tūristi un rodas pamats ekonomikas attīstībai. Un nākamajā lokā – sakām, ka pie mums jau nekā īpaša nav, ko tad te skatīsies?
  • Labirinta, kurā aizvien atkārtojam, ka mūsu veikalos pamatā ir nopērkamas Ķīnas un Polijas preces. Un nākamajā lokā – apgalvojam, ka mēs jau paši neko neražojam, un, ja ražojam, tad te uz vietas to nav iespējams nopirkt!
  • Labirinta, kas ir pārpilns ar čakliem, radošiem un talantīgiem cilvēkiem – tikai ierobežojumi un ieradumi nav ļāvuši mums ieraudzīt izeju no tā.

Ko piedāvāsim kā norādes uz izeju?

  • Diskusiju un ierosmes par to, kas tieši Kaldabruņu, Sudrabkalnu, Dvieti, Anceni, Vandānus padara par ļoti īpašu vietu. Vai tie ir vēsturiskie notikumi un pieminekļi? Varbūt nosaukums? Varbūt kāds notikums, produkts vai process, kas padara mūs redzamus, atpazīstamus un interesantus…Tas var būt jebkas – produkts,  suvenīrs, pasākums, vides objekts, sabiedriskā kustība……Meklēsim visi kopā!
  • Mākslinieciskie risinājumi – jaunākās un populārākās tendences vizuālajā noformējumā. Vietai atbilstošs stils un materiāli. Alise Upmale demonstrēs savas sapņaini skaistās pasākumu dekorācijas.
  • Praktiskā darbošanās – skices, uzmetumi, iepakojumu varianti.

Dalībniekiem – braucot uz šo semināru, lūdzam ņemt līdzi: fotogrāfijas, nostāstus, ieceres, kā arī – rokdarbu, amatniecības izstrādājumu paraugus, vietas suvenīru, logo uzmetumus, aprakstus. Darbosimies ļoti praktiski!

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par tā  saturu atbild biedrība “Ūdenszīmes”

vienkarss_bez_laukuma_rgb_v_lv-5

 

Biedrības “Ūdenszīmes” vadītāja Ieva Jātniece.