DZEJAS DIENAS SIENA PIRAMĪDĀ

Dzejas dienas Siena piramīdā

Guntars un Aigars Godiņi ar programmu

 “Es uguni pārtulkošu latviski” trešdien, 21. Septembrī, pl. 13 00

Kaldabruņas skolas ābeļdārzā Jēkabpils novada Rubenes pagastā

Pasākums notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda programmas “Latvijai 100” atbalstītā projekta “Latvija sienā, salā un lapās” ietvaros, un ir pirmais no plānotajām trim akcijām.

Jau šī gada jūlija nogalē biedrības “Ūdenszīmes” mājvietā,   Kaldabruņas skolas  ābeļdārzā,  tapa jauns vides objekts – sešus metrus augsta piramīda, kas tika izbūvēta speciāli dzejas dienu norisēm. Kādēļ tieši Siena piramīda? Piramīdas ir Ēģiptes simbols, taču mums ir savējās – tās ir siena kaudzītes, kas aizvien retāk rotā Latvijas pļavas. Un latviešu sākotnējā dzeja ir dzimusi dabā – pļavā, mežā, jā arī siena kaudzītēs. Tādēļ, gatavojoties svinēt Latvijas simtgadi, mūsu tīrajā lauku vidē dzeja skanēs tiešām simboliskā būvē, jo reāla siena kaudzīte būtu krietni par mazu kāda nopietnāka pasākuma norisei.

Arī šīs neparastās dzejas telpas papildinās brīva lauku vide, tādēļ par vietu trūkumu nav jāuztraucas.

dzeja1

Latvijas simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir „Es esmu Latvija”, akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. Projekts „Latvija sienā, salā un lapās” ir viena no Latvijas valsts

dzeja2dzeja3simtgades svinību norisēm.  lv100-logo-rgb-vertical-1