Izsludinām ideju un skiču konkursu

Konkursa  mērķis ir  izstrādāt idejas par Kaldabruņas centra labiekārtošanu. Ciemata centrā, ainaviski izteiksmīgā vietā atrodas  pašvaldībai piederošs objekts – 20.gs. sākumā celtā pienotavas ēka, kas šobrīd ir katastrofālā stāvoklī un nedara patīkamāku nedz iedzīvotāju, nedz garāmbraucēju skatu uz dzīvi. Idejas, ieteikumus un skices aicinām iesniegt tieši šīs vietas pārveidošanai!

Ko mēs vēlamies šeit redzēt? Jauku un ērtu autobusa pieturu? Dekoratīvas ceļazīmes? Stendu ar vēsturiskā centra aprakstu? Ūdens ņemšanas vietu, kas raisītu asociācijas ar Kaldabruņas nosaukuma rašanos( Kalt Brunnen – no vācu valodas – aukstā aka)? Pašiem savas mini pilsdrupas vai piramīdu, kuras būvē izmantoti laukakmeņi no esošajām drupām?

Vai – pilnīgi kaut ko citu, jaunu un neredzētu! Gaidīsim ikvienu priekšlikumu.

Dalībai konkursā nav ierobežojumu – aicināti piedalīties visi, kuriem vien ir kādas idejas un ieteikumi. Arī iesniegumu formāts nav ierobežots – tas var būt gan tikai apraksts, gan vizuālas skices. Pie tam – skiču mākslinieciskajai un profesionālajai kvalitātei nav izšķirošas nozīmes. Svarīga ir oriģināla un skaista ideja, pie tam – tāda, ko iespējams realizēt!

Ideju izstrādes procesā ir jāņem vērā daži nosacījumi:

  1. Teritoriju iespējams labiekārtot, gan pilnībā nojaucot atlikušo ēkas daļu un veidot teritoriju pilnīgi atšķirīgā veidolā, gan  arī – saglabāt un iekonservēt ēkas daļas, izmantojot tās kā dekoratīvus objektus.
  2. Ap ēku esošā pašvaldības zemes teritorija ir neliela, jārēķinās ar to, ka jaunais vai rekonstruētais objekts nevar ietvert privātās zemes. Pirms iesakāt vērienīgu ideju, lūdzam detalizēti iepazīties ar situāciju.
  3. Jebkurā gadījumā, būtiska problēma labiekārtošanas procesā būs būvgružu novākšana un transports, kā arī –  protams, finansējums. Tādēļ ideju aprakstos lūdzam iekļaut arī aptuvenus izmaksu aprēķinus un gluži tehniskus labiekārtošanas risinājumus.

Idejas un skices lūdzam iesniegt līdz 2012. Gada 10. Martam – gan elektroniski: ieva.jatniece@gmail.com, gan papīra formātā, nododot tās biedrības „Ūdenszīmes” mājvietā –   Kaldabruņas skolā. Ierosinājumus pieņemsim arī pa tālruni – 29548967 vai 296167960.

Konkursa noslēgumā visas idejas apkoposim, tās būs apskatāmas Kaldabruņas skolas telpās. Darbus izvērtēs žūrija, kurā piedalīsies gan pašvaldības, gan iedzīvotāju pārstāvji. Labākās idejas nodosim Jēkabpils novada pašvaldībai – izmantošanai finansējuma piesaistes projektu izstrādē. Tāpat iespējams, ka plānoto ieceri varēsim tuvināt īstenošanai, organizējot talkas.

Konkursu organizējam  projekta „Lepojies, Kaldabruņa!” ietvaros.