Ar Saulgriežu svētkiem noslēdzas projekta „Mana zeme. Mana dzīve. Mans mantojums” aktivitātes.

Dienā, kad Saule sāk savu ceļu augšup lielajā Debesu kalnā, Kaldabruņas skolā notika Saulgriežu svinības – bija gan eglīte un Ziemassvētku vecītis, gan budēļi un bluķa vilkšana, gan dziedāšana, rotaļas un cienasts.

Šie svētki mums iezīmēja arī skaista un notikumiem pārpilna projekta  noslēgumu. Saulgrieži bija pēdējais pasākums Māmiņu kluba nodarbību ciklā, un to gatavojām visi kopā – gan Māmiņu kluba biedres, gan brīvprātīgās jaunietes Ilze un Juta, gan daudzi, daudzi draugi un palīgi. Pasākumu kuplināja Rubenes kultūras nams un folkloras kopa „Kāre”, dāvanas ģimenēm un aktīvākajiem organizācijas darbiniekiem bija sarūpējis projekta sadarbības partneris „Mārtiņa Fonds”, kura vadītāja Elita Keiša arī piedalījās pasākumā. Laimes akā mazuļiem varējām ielikt pūkainas mīkstās rotaļlietas no Swedbank Jēkabpils filiāles dāvinājuma.

Saulgriežu svinību laikā visiem tika dāvināta projekta ietvaros izdotā grāmatiņa „Uz padebeša lapas”, ko kopīgi atzinām gan par interesantu, gan par skaisti noformētu materiālu. Žēl tikai, ka tās apjoms ir tik neliels – cik nu sanāca plānotā finansējuma ietvaros. Taču – tas būs papildus stimuls jaunu projektu izstrādei, lai papildinātu izdevumus par novadpētniecības tēmu, kā arī – pilnveidotu jau savākto etnogrāfisko priekšmetu ekspozīciju.

Aizejošā gada pēdējās nedēļas šai projektā veltīsim rezultātu izvērtēšanai un atskaišu sagatavošanai, un – arī šo darbu veiksim ar gandarījuma sajūtu; jo – šī projekta laikā visi tā dalībnieki tiešām ir sajutuši savu zemi zem kājām vērtīgāku esam, savu dzīvi darījuši krāsaināku un interesantāku, un savu mantojumu saņēmuši kā neatkārtojamu dāvanu.

Lai arī nākamais gads mums atnāk tik pat bagāts un skaista darba svētīts!

Apakšprojektu finansē Šveices Konfederācija un Latvijas Republika no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai.