Uzsākam īstenot projektu “Derība ar savu zemi”

Projektu „Derība ar savu zemi” biedrība “Ūdenszīmes” kopā ar sadarbības partneri – Kopienu sadarbības tīklu “Sēlijas salas” – īstenos visā Sēlijas vēsturiskās zemes teritorijā no 2022.gada augusta līdz 2023.gada 28. februārim.
Šai laika posmā organizēsim četrus seminārus Sēlijas austrumu daļas kopienās – Salienā, Pašulienē, Varnavičos un Kaplavā, pievēršot īpašu uzmanību multinacionālajai videi un tās lomai Sēlijas Vēsturiskās zemes vēsturē un šodienā.
Šīm četrām kopienām tiks izstrādātas arī identitātes zīmes, un jau nākamā gada februārī varēsim teikt, ka savas īpašās zīmes ir 42 Sēlijas kopienām, un šīs dažādības krāšņie aspekti formē dzīvi elpojošu Sēlijas Vēsturiskās zemes identitāti.
Par Salienu, Pašulieni, Varnavičiem un Kaplavu tiks izveidots videosižets „Es stāstu par savu kopienu”, par dzīvi savā ciematā aicinot vēstīt tur dzīvojošus jauniešus.
Visus Sēlijas aktīvos ļaudis aicināsim uz diviem sadraudzības pasākumiem: novembrī Kaldabruņā norisināsies latviskajām tradīcijām veltīts pasākums „Novembra derība”, savukārt, februārī dosimies uz Vecsalienas pagastu, kur Červonkas pilī svinēsim „Gada gaismu austrumos”, iepazīstoties ar slāvu kultūras mantojumu Sēlijas teritorijā.
Uz pirmo semināru Salienas kultūras namā aicinām jau šajā piektdienā, 26.augustā, plkst.10.00.

Projekts tiek īstenots Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas     “Mazākumtautību un sabiedrības saliedētības programma” ietvaros