Renesanse Sēlijas austrumos!

Biedrība „Ūdenszīmes” aicina uz krāšņu pasākumu  „Renesanse Eiropā un Sēlijā”.

Piektdien, 14. augustā, no pl. 17 00 Jēkabpils novada Rubenes pagasta Kaldabruņas skolā un tās teritorijā notiks renesansei, Sēlijas kultūrvēsturiskajam mantojumam, mūzikai un dzīves košumam veltīts pasākums.

Noskaņu stāstā  „Renesanses periods Eiropā un tā vēsmas toreizējā Latvijas teritorijā” ievedīs Ieva Jātniece;

Autoceļojuma „Renesanses objekti Sēlijas austrumu daļā” prezentāciju demonstrēs Jānis Dzimtais;

Koncertuzvedums „ Angļu renesanses dziesmustāsts”. Koncertuzvedumā piedalās:  Dārta Treija – soprāns, Mārtiņš Garkevičs – baritons, Lauma Liepiņa – viola da gamba, Leonards Gotlubs – lauta.

Pēc koncerta turpināsim to pasākuma daļu, kas veltīta dzīves un vasaras krāšņumam – notiks Sēlijas saimnieču mājas kūku degustācija un konkurss. Pasākuma dalībniekus aicinām ierasties vēsturiskajam periodam pieskaņotos tērpos, arī vides noformējums būs notikumam atbilstošs. Saimnieces lūdzam ierasties ar pašgatavotām kūkām – tik daudz, lai pietiek pašiem, vēl kādam apmeklētājam un mūziķiem. Tiem, kuri kūkas negatavo paši, kāds gardumiņš tomēr līdzi jāpaņem. Kā ik gadus – garšīgākajām kūkām skaistas balvas!

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Papildus informācija – biedrības vadītāja Ieva Jātniece

t. 29548967

ieva.jatniece@gmail.com

Pasākums notiek  projekta „Renesanses periods Sēlijas austrumos” ietvaros,  to finansiāli atbalsta Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Zemgales kultūras programma 2020 Un Jēkabpils novada pašvaldība.

http://www.zemgale.lv/images/info_raksti/logo/logo_lvm.jpg
Logo_ZPR_ar_tekstu
krasainais_logo