Augusts. Un Zvaigžņotie dārza svētki ir klāt!

Zvaigžņotie Dārza svētki Kaldabruņā – piektdien, 10. Augustā, pl. 19 00.

Darza_svetki_Inita 005

Dāsna vasara. Samtainas naktis pēc tveicīgām dienām. Debesis satumst, un parādās augusta zvaigznes. Laiks Zvaigžņotajiem Dārza svētkiem!

Uz šo  notikumu visus vasaras mīļotājus biedrība „Ūdenszīmes” aicina jau piekto gadu, un tas veltīts  romantiskajiem, krāšņajiem un arī garšīgajiem dzīves aspektiem. Svinēšana. Kas notiks šogad?

Iepriekšējos gados svētku apmeklētājus vedām uz Holandes, Ziemeļitālijas, kā arī austrumu poēzijas un Eiropas mākslas skaistākajiem dārziem. Šīgada  sapņainā priekšlasījuma tēma „Mēness un monēta”.  Mazliet no mākslas vēstures, mazliet no krāsām, jūtām un filozofijas. Mazliet no noslēpuma.

Pēc tam, protams, pievērsīsimies piezemētākām lietām – mājas kūku degustācijai un konkursam. Starp citu, pagājušajā gadā mums bija apmēram trīsdesmit kūkas…Un daudz neredzētu kulinārijas brīnumdarbu. Piemēram, lietuviešu dāmas no Bajorai ciemata bija atvedušas torti, kas vairāk atgādināja greznu ziedu pušķi. Jāatzīst, ka tā bija arī patiesi garšīga! Uzvarētājas diplomu gan saņēma īsti klasiska Latvijas lauku torte tepat no Asares pagasta.

Dārza svētki nav iedomājami bez mūzikas, un arī šogad mums spēlēs Harijs Zdanovskis un Viesītes pūtēju orķestris.

Vakara gaitā – filmu demonstrācija uz lielā ekrāna; noslēgumā – gaismas lukturīšu peldējums Kaldabruņas dīķī.

Tāpat vēlamies atgādināt viesiem:

  • Dāmām ierašanās garās kleitās un cepurēs( kungiem kleitas nav obligātas);
  • Līdzi ņemam pašgatavotu kūku – tik daudz, lai pietiek sev un vēl pāris cilvēkiem;
  • Ļoti, ļoti vēlēties, lai debesis šai vakarā atļauj mums saskatīt krītošās zvaigznes un demonstrēt savas krāšņās kleitas.

Par kafiju, svecēm un pārējo vakara burvību mēs būsim parūpējušies.

 

Ieva Jātniece,

Biedrības „Ūdenszīmes” vadītāja.

t.29548967