Siena dienas 2018 ir klāt!

 

Siena dienas 2018 ir klāt! Šī gada tēma – “ZOOM.ZUM.SAN”.

Noslēgumā – SANĒŠANAS FESTIVĀLS.

No 10. līdz 14. jūlijam biedrības „Ūdenszīmes” skaistajā mājvietā – bijušās Kaldabruņas sākumskolas āra teritorijā – nu jau vienpadsmito gadu norisināsies siena skulptūru plenērs „Siena dienas”. Šī gada skulptūru/vides objektu tēma ir “Zoom. Zum. San.”

Šī gada vides objekti, iespējams, būs abstraktāki kā ierasts, jo zumēšanu – sanēšanu ir tik grūti attēlot reālisma stilā! Pie tam – sāksim izmantot arī citus materiālus, ne tikai sienu. Par skulptoru var kļūt ikviens, kurš vien spēj noturēt rokās siena saujiņu, un ir apņēmības pilns to pārvērst mākslā.

Plenēra laikā ir paredzēti divi īpašie notikumi:

 

  1. jūlijā no pl. 12 00 – audio – foto ieraksta “Kā zāle aug” veidošana. Šajā ierakstā aicināti piedalīties visi plenēra dalībnieki un viesi. Kam tas paredzēts? Lūk, paralēli Siena dienām, mūsu biedrības mājā top jauna ekspozīcija, kur varēsim vērot sēklu dīgšanu un augu augšanu lielā palielinājumā ar speciālu aprīkojumu. Teju visi taču esam dzirdējuši, ka govis dod vairāk piena, ja tām atskaņo labu mūziku; un arī augi noteikti aug labāk patīkamas mūzikas un jauku vārdu pavadībā. Tādēļ 12. Jūlijā gādāsim par augiem patīkamo muzikālo fonu, iedziedot/iedungojot dziesmiņas un ierunājot dzejolīšus. Tādus, no kuriem sēklas dīgst veselīgas un ziedi atveras košāki kā ierasts! Dziedātāju/dungotāju attēli( ar viņu atļauju, protams) priecēs gan augus, gan jaunās ekspozīcijas apmeklētājus.

 

  1. jūlijā plkst. 19:00 plenēra noslēguma pasākums „Sanēšanas festivāls”.

Mūzika un sanēšana Siena skulptūru dārzā, koka platformās, piramīdā, pie dīķa un skaržīgā ārstniecības augu dārzā….

MUZICĒ – ģitārists Reinis Jaunais, gongu mūziķe Marija Mežecka, folkloras kopa “Raksti”, lietuviešu folkloras grupas no Bajoru ciemata un Rokišķiem. Mūziķi vēl var pieteikties!

 

Dalība plenērā ir bez maksas. Tiek nodrošināti materiāli un nakšņošanas iespējas gan teltīs, gan iekštelpās (līdzi ņemot savus guļammaisus). Iespējams izmantot saunas, dušas, virtuves un veldzējoša dīķa sniegtās iespējas.
Sīkāka informācija rakstot uz e-pastu ieva.jatniece@gmail.com, vai zvanot uz tel. nr. 29548967, 20336669

 

Šo pasākumu atbalsta Jēkabpils novada pašvaldība projekta „Pļava san” ietvaros.Siena_dienas1Siena_dienas2Siena_dienas3