Siena skulptūras rotās Kaldabruņas Pļavas muzeja ābeļdārzu jau desmito gadu.

Jūlija pirmajā nedēļā, šogad – no 4. līdz 8. jūlijam – Jēkabpils novada Rubenes pagasta Kaldabruņā notiks gadskārtējais siena skulptūru plenērs “Siena dienas”. Desmitgade – tieši tik ilgi jau šajā Sēlijas ciematā rodas īpaša pasaule.

Siena_dienas_1Desmitgadei ir tās svaram atbilstoša tēma “Pasaules radīšana”. Atgādināsim – 2015. gadā plenēra tēli atainoja Raiņa daiļradi, savukārt, 2016. gadā apspēlējām Šekspīru. Gan nopietni, gan ar labdabīgu smaidu – desmit gados patiešām var radīt pasauli no sapņiem un siena. To turpināsim darīt arī šovasar.

Plenērs notiek četras dienas, un tajā aicināti piedalīties visi interesenti – lieli un mazi, nopietni un jautri, vientulības cienītāji un labas kompānijas dvēseles. Šajā vasaras un radošā lidojuma brīvībā tieši sev piemērotu vietu atradīs ikviens.

Šogad ar mums kopā visu plenēra laiku darbosies Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti un pasniedzēji; viņiem notiek Vasaras skola “Būvējam kopienu”. Viesos atbrauks Lietuvas kaimiņi – Bajorai ciemata radošā apvienība. Un, protams, Siena dienas nav iedomājamas bez apkārtnes bērniem, viņu vecākiem un skolotājiem, aktīvām ģimenēm un jauniešiem. Siena_dienas_2

Līdz ar to, “Siena dienu” programma šogad ir piesātināta un daudzveidīga:

  1. un 5. Jūlijā no pl. 9 00 varēs piedalīties Vasaras skolas lekcijās par šādām tēmām:

Kopienas; Sociālā uzņēmējdarbība; Kvantitatīvās pētniecības metodes,  Mācīšanās stili.

  1. jūlijā – ap pl. 18 30 – Leļļu teātra izrāde( Bajorai teātra kopa), no pl. 19 00 – latviešu spēka dziesmu kopīga dziedāšana.

Visā pārējā plenēra laikā – nebeidzami aizraujoša Siena skluptūru būvēšana! Sākot no apmēram pl. 10 00 un beidzot ar katra dalībnieka individuālo nogurumu.

Un sestdien, 8. Jūlijā, pl. 13 00  – Plenēra laikā radītās pasaules atklāšana, dalībnieku apbalvošana un jaukas latviešu – īru – autormūzikas izpildītāju grupas koncerts.

Siena_dienas_3Dalībniekiem nodrošinām visus skulptūru veidošanai nepieciešamos materiālus, kā arī radošo un praktisko atbalstu. Iespēju robežās – arī pacienājam.

Uz “Siena dienām” var ierasties ar savu telti – vieta tās uzstādīšanai būs; naktsmītnes telpās gan jau ir aizņemtas. Un – dalība Siena dienās nav EIRO. Tā sastāv no ieceres un tās praktiskā izpildījuma.

Bez šaubām, šādam pasākuma ir nepieciešami arī EIRO. Tādēļ lielu paldies par atbalstu sakām:

Fondam “Ziedot.lv” , kas atbalsta bērnu un ģimeņu līdzdalību, kā arī Zemgales NVO centram, kas finansē projektu “Būvējam kopienu!”