SIENA DIENAS 2014

Šogad  biedrība „Ūdenszīmes” aicina visus siena skulptūru autorus un šī vasaras esences piepildītā pasākuma cienītājus Jāņus svinēt apdomīgi, jo – jau 25. Jūnijā Kaldabruņas ( Jēkabpils novads, Rubenes pagasts) skolas ābeļdārzā sākas SIENA DIENAS!  Plenēra tēma  šogad – raksturīgākās zīmes Latvijas un Eiropas kultūrā( simboli, dzīvnieki, tēli, stāsti……)

Programmā:

25. jūnijā no pl. 10 00 – siena skulptūru karkasu izgatavošana, vietas izvēle saviem objektiem, čaklākie jau varēs uzsākt savu skulptūru atdzīvināšanu.

26. jūnijā no pl. 10 00 – siena skulptūru veidošana. Šīs dienas viesi – biedrības „Aizvējš” un „Optimists” (Rīga).

27. jūnijā no pl. 10 00 –  siena skulptūru plenērs kopā ar starptautiskā projekta „Māksla un ainava”  dalībniekiem – līdz ar mums darbosies viesi no Itālijas, Grieķijas, Turcijas, Lielbritānijas, Francijas un Norvēģijas.

28. jūnijā  no pl. 10 00 – skulptūru pabeigšana un sagatavošanās noslēguma pasākumam.

Pl.  13 00 – Lietuvas viesi! Rokišķu rajona Bajoru kultūras nama leļļu teātra dalībnieku radošā darbnīca – leļļu izgatavošana.

29. jūnijā – plenēra noslēgums. Tā programmā:

Pl. 11 30 – Siena skulptūru izstādes atklāšana, labāko darbu autoru apbalvošana.

Pl. 12 00 –  Rokišķu rajona Bajoru kultūras nama leļļu teātra izrāde.

Pl. 13 00 – garīgā roka grupas „Levīti” koncertprogramma „Tavi vārdi”. Programmā dzirdēsim skaņdarbus no grupas jaunā diska, kas gaida tika pavairošanu.  „Levītu” soliste ir spožā dziedātāja Helēna Kozlova, kuru daudzi, iespējams, atceras kā grupas „Skumju akmeņi” seju un balsi.

Siena dienās aicinām piedalīties gan lielus, gan mazus. Par skolēniem šai plenērā rūpēsies skolotājas Sanda un Ilona, viņi darbosies pēc mazliet atšķirīgas programmas vasaras dienas nometnes ietvaros. Visiem pārējiem interesentiem palīdzēs jau pieredzējuši Siena skulptūru veidotāji – Inita Šteinberga, Solvita Kukle, Ilze Ermansone, Ieva Jātniece. Būs arī prasmīgi jaunieši, kuri palīdzēs izgatavot skulptūru karkasus.

Dalība plenērā ir bez maksas, uz vietas ir nodrošināti visi materiāli. Bērniem ēdināšana ir nodrošināta pilnībā, iespēju robežās cienāsim arī pieaugušos pasākuma dalībniekus. Tālumnieki var ierasties ar savām teltīm – būs iespējams nakšņot skaistajā biedrības teritorijā, iepazīties ar ārstniecības augu stādījumiem un aizsargājamo augu paraugkolekciju, kā arī – Pļavas muzeja ekspozīciju. Tāpat – peldēties dīķī un izbaudīt vasaru!

Vairāk informācijas   pa e pastu: ieva.jatniece@gmail.com vai tālruni 29548967, Ieva

Šogad plenēra un vasaras nometnes norises iespējamas, pateicoties Sabiedrības Integrācijas fonda

un ES Mūžizglītības programmas Gruntvig atbalstam.