SIENA DIENAS 2013!

Šogad  Siena dienas Kaldabruņas skolas ābeļdārzā notiks no 10. līdz 14. Jūlijam – Siena skulptūras veidojam no 10 00 rītā līdz vakara gaismiņai. Kā katru gadu – mums palīdzēs gan skolotājas Sanda Kukle un Ilona Kantāne,  gan arī māksliniece, Dārzu biedrības vadītāja Inita Šteinberga.  Papildus plenēram šogad piedāvājam :

Piektdien, 12. Jūlijā pl. 15 00 – Latvijas Botāniskā dārza zinātnieces, ļoti aizrautīgas lektores Dainas Rozes lekcija “Augi – laika noteicēji un ietekmētāji”!  Oriģināla un pat mazliet mistiska tēma……..

Siena dienu noslēguma pasākumā, 14. jūlijā pl. 13 00 koncertēs burvīgās indie – popa fejas – ansamblis “Sus dungo”.  Ja vēl neesat dzirdējuši šo valdzinošo mūziku, sirsnīgi iesaku apmeklēt mājaslapu – www.susdungo.lv. Tur iespējams iegādāties arī viņu pirmo albumu “Rasā pēdas”.

14. jūlijā  pl. 14 00  – atklāsim Pļavas muzeja zāli ar gleznotājas Juretas Dobenbergas personālizstādi “Ābolzaļas debesis” . Šai izstādē būs skatāmi ap piecpadsmit akrila un eļļas darbi – gleznas, kurās reālisms savijas ar  sapņu vēju,  pieneņu pūkas vieglums pāriet mistiskās violetās gaismās; gleznas, kuras ļauj pasauli ieraudzīt daudzveidīgāku un neparastāku. Un – varbūt debesis tiešām ir ābolu zaļumā?

Visus Siena skulptūru autorus nodrošinām ar nepieciešamajiem materiāliem, iespēju robežās – arī ar ēdināšanu.  Pasākuma dalībniekiem no tālienes piedāvājam nakšņošanas iespējas gan teltīs, gan iekštelpās( ar saviem guļammaisiem un šo vietu skaits ir ierobežots). Telpās ir ērta, jauka virtuve, tāpat – iebūvēta somu pirts.  Dalībā plenērā ir bezmaksas, tas varētu būt tiešām skaists vasaras piedzīvojums kopā ar draugiem vai ģimeni! Lai uzzinātu ko vairāk par “Ūdenszīmēm” un  Siena dienām, savukārt, jādodas uz mājaslapu www.udenszimes.lv , vai arī jāzvana pa tālruņiem – 29548967, 26167960. Tāpat noteikti vēlams piezvanīt, ja ierodaties lielākā skaitā un ar vēlmi nakšnot.

p.s. ir iespējams, ka pasākumu laiki nedaudz mainās – ja tā, tad par to ziņosim!

Siena dienas šogad notiek, pateicoties Jēkabpils novada pašvaldības, Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijas un Zemgales Kultūras programmas atbalstu.