Uzsākam projekta “TALKA ZAĻAI NĀKOTNEI” īstenošanu!

Projekta mērķis vispārējais mērķis  ir iepazīstināt vietējo sabiedrību ar  dabas daudzveidību un tās vērtībām, veidojot vides resursos balstītu kopienas attīstības centru.

Šī projekta ietvaros:

Talkas veidā sakopsim teritoriju pie Kaldabruņas skolas, attīrot to no piesārņojuma un izveidojot vides klasei piemērotu vietu.

Izveidosim  ārstniecības augu dārziņu pie skolas ēkas, kā arī rīkosim lekciju par dabas vērtībām tuvākajā reģionā. Šajos darbos aicinām aktīvi piedalīties gan Kaldabruņas iedzīvotājus, gan tuvāko skolu skolēnus. Ārstniecības augu dārziņa izveidošanā līdzdarbosies arī Invalīdu sporta kluba „Optimists” pārstāvji.

Darbus uzsāksim ar aprīli, un jau līdz maija mēneša beigām tie būs noslēgti. Projektā paredzētās darbības ir ļoti būtiskas organizācijas tālākajiem mērķiem – Pļavas muzeja izveidošanai un vides izglītības pasākumu rīkošanai. Tā kā tieši šogad esam iznomājuši arī zemes teritoriju, tad jau vasarā varēsim priecāties par ārstniecības augu dārzu un turpināt vides klases labiekārtošanas darbus talku veidā.

Projekta īstenošanai Ls 683,- ir piešķīrusi Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācija, pārējā summa tiks nodrošināta no pašu līdzekļiem.