Projekts „ Jēkabpils novada biedrību kapacitātes paaugstināšana sociālajā jomā „ Pasniedz roku!”” – jau noslēguma posmā.

Pie šī projekta, kuru ievieš biedrība „Ūdenszīmes”, jau no gada sākuma darbojas lielākā daļa novada biedrību, paaugstinot savu zināšanu līmeni, dažādojot darbošanās veidus, kā arī – iesaistot savās aktivitātēs tos cilvēkus, kuri līdz šim bijuši pasīvāki. Jau līdz maijam  projekta darbība aptvēra lielāko daļu novada teritorijas – aktivitātes notika Rubenes, Dunavas, Kalna, Zasas, Ābeļu, Leimaņu, Dignājas pagastos. Tās bija gan psiholoģiskā atbalsta grupas, gan IT apmācības, gan lekcijas, gan daudzveidīgas radošās nodarbības.

No jūnija mēneša stabila un regulāra nodarbību norise ir  uzsākta vēl divās novada biedrībās – “Dzīves prasmes” Dunavas pagastā un “Cerību logi” Kalna pagasta Dubultu ciemā.  Atgādinām, ka šajās biedrībās vēl līdz gada noslēgumam tiks īstenoti atbalsta pasākumi iedzīvotājiem. Šie pasākumi ietver:

1)      Lietotu mantu un apģērbu apmaiņas sistēmu. Tātad – biedrībā “Cerību logi” sākot ar jūnija mēnesi var gan ziedot, gan saņemt sev nepieciešamās lietas katru otrdienu no 10 00 līdz 14 00. Savukārt, Dunavas pagastā biedrība “Dzīves prasmes” jūs gaidīs katru trešdienu no 12 00 līdz 16 00.

2)      Vienu reizi mēnesī katrā no šīm biedrībām viesosies psihologs – būs iespējas piedalīties gan grupu nodarbībās, gan arī saņemt atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem individuālās konsultācijās.

3)      Tāpat vienu reizi mēnesī notiks praktiskās nodarbības, kuru laikā būs iespējams apgūt dažādas jaunas prasmes.

Plānotie nodarbību datumi Dunavā –  :      7. un 21. novembrī psiholoģiskā atbalsta grupas. Praktiskā nodarbība –  floristika (sausie dabas materiāli ) 28.novembrī. Decembrī:      5. un 19.  decembrī psiholoģiskā atbalsta grupa. Praktiskā nodarbība – sveču liešana          12. decembris.
Plānotie nodarbību datumi Dubultu ciemā – 12.10 un 5.11 psiholoģiskā atbalsta grupas, 26.10 un 14.11 praktiskās nodarbības
Par precīziem nodarbību laikiem lūdzam interesēties pie Sandras Vecumnieces, t. 26824411 un Anitas Ozoliņas, t. 29726110, kā arī  – pavērot sludinājumus par nodarbību norisēm.
Tāpat šādas aktivitātes turpinās arī biedrībā “Ūdenszīmes” Kaldabruņā. Šeit atvērto durvju dienas ir otrdienās un piektdienās no 9 00 līdz 16 00.
Praktiskās nodarbības – filcēšanu, dāvanu iesaiņošanu, floristiku – piedāvāsim skolēnu brīvdienu nedēļā. Kaldabruņas skolā skolotājas Sandas Kukles vadībā var apgūt arī datora lietošanas iemaņas – uz tām aicinām katru sestdienu.
Oktobra pēdējās dienās vēl viesosimies Ābeļu pagastā, kur bijušajā Lašu Kultūras namā notiks tikšanās ar iedzīvotājiem.

Šī projekta noslēdzošo pasākumu – izvērtēšanas semināru – plānojam decembra pirmajās dienās, un mūs laipni uzņems biedrības “Cerību logi” un Dubultu kultūras nama vadītāja Sandra Vecumniece. Semināra laikā izvērtēsim šogad sasniegto, jo – esam iemācījušies patiešām daudz! Gan labāk lietot datoru, gan sagatavot dokumentus, gan visdažādākās praktiskās lietas, ar kuru palīdzību varam piesaistīt biedrībām vairāk dalībnieku. Kopumā – esam būtiski paaugstinājuši savas darbības kapacitāti, kas arī bija projekta pamatmērķis. Taču – projektam ir sākums un noslēgums. Ar nākamā gada pirmo dienu finansējuma, kas deva mums iespēju mācīt un mācīties, kādu laiku nebūs. Taču – mums ir jāapsver visas iespējas, kā šīs zināšanas izmantot turpmāk, lai nevalstiskais sektors Jēkabpils novadā varētu sniegt iespējami lielu labumu ikvienam iedzīvotājam.
 
Projektu īsteno biedrība „ Ūdenszīmes” , sadarbībā ar biedrībām „ Dzīves prasmes”, „Cerību logi” un nodibinājumu „ Mārtiņa Fonds” . Ar līdzfinansējumu  šai projektā piedalās Jēkabpils novada pašvaldība.
92% no Projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts Kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.