Uzsākam īstenot 3.projektu ciklā “Kopienas izaugsmes katalizators”

Pašās, pašās pēdējās pagājušā gada dienās saņēmām priecīgu ziņu – 2022.gada programmā “NVO fonds” apstiprināts mūsu projekts “Kopienas izaugsmes katalizators. Empātija”.

Šis ir trešais projekts kopienas izaugsmei veltītajā projektu ciklā. Šajā projektā visvairāk uzmanības tiks veltīts sapratnes jautājumiem starp dažādām sabiedrības grupām, uz iedziļināšanos balstītu sadarbību veicināšanai starp pilsētu un laukiem.

Būs gan diskusijas starp politiķiem un vēlētājiem, gan pieredzes pasākumi starp Jēkabpili un laukiem, gan sarunas starp darba devējiem un ņēmējiem.

Viena no svarīgākajām visu projektu caurvijošām aktivitātēm – ikmēneša tikšanās Kaldabruņā. Jaunu ideju ģenerēšana, kopienas kustināšana no iekšpuses, pēdējo gadu Covid 19 ēnas seku mazināšana sabiedriskajā dzīvē biedrības “Ūdenszīmes” mājās – Kaldabruņā.

Šīs tikšanās visu šo gadu organizēs mūsu pašu lieliskā Andra Priede.

Šīgada pirmā piektdiena. Un pirmā Kaldabruņas kopienas tikšanās. Ai, gadam jābūt labam! Pirmā atnāk Indra ar siltām vafelēm. Tad klāt smaidīga Inese ar jancīgiem pirkstiņrūķīšiem.

Atbrauc mūsu inteliģentās uzņēmējas Sanita un Dzidra. Agrita un Taņa skaisti saposušās. Reinis un Elīna ar abiem mazuļiem. Un, protams, Ingrīda, Andra un Ieva jau agrā rītiņā rosās, lai telpas iegūst mīlīgu siltumu. Aha, Jānis pucē svečtura pamatni darbnīcā. Ko tik visu mēs nesarakstījām uz mazām, pavasara zaļām lapiņām! Lielas lietas un mazākas, bet visas tādas, kas kopienu tura pie dzīves. Izdarāmas.

Lūk, jau zināms, ka 4.maijā pie Kaldabruņas skolas uzstādīsim karoga mastu, un svaigu Sēlijas karoga tajā pacelsim. Tas, šķiet, tas augstākais no ātri izdarāmajiem punktiem. Nākamajā dienā gan novirmo saruna – mūsu paliek aizvien mazāk…vai varēsim.. vai būsim? Esam. Kamēr vēl dzīvi un šeit, izdarīsim tieši to, ko varam. Ko tad vēl? Vairāk neviens nevar. Un tas Sēlijas karogs taču plīvos, vēja Kaldabruņā diezgan!

Projekts “Kopienas izaugsmes katalizators. Empātija”. Materiāla izstrādi finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par tā saturu atbild biedrība „Ūdenszīmes”.