Izstrādāta izglītojošu ekskursiju programma Kokneses novada tūrisma piedāvājuma dažādošanai Kokneses viduslaiku pilsdrupās.

Soltrumps-teksta_norakstsŠī gada sākums „Ūdenszīmju” pārstāvēm  Ievai Jātniecei un Dainai Alužānei  saistījās ar ceļojumu laikā un telpā. Devāmies uz viduslaikiem Kokneses pilī.

Ceļojuma mērķis bija nopietns un lietišķs – piedaloties iepirkuma konkursā, 2019.gada nogalē noslēdzām līgumu par izglītojošu ekskursiju izstrādi Kokneses viduslaiku pilsdrupām. Tomēr Koknese ir varena vieta, un tūrisma piedāvājums tajā jau tik bagāts, ka došanās īstā laika ceļotāja misijā bija teju vienīgais veids, kā radīt oriģinālu, pilnvērtīgu un aizraujošu tūrisma produktu. Misija attaisnojās.

Kokneses novada domes Attīstības nodaļas projektu vadītāja Sandija Svarupa par mūsu paveikto saka:

„Padarīts fantastisks darbs! Paldies par jūsu radošumu, neordināro skatījumu uz pilsdrupām, svaigo piesitienu uzdevumiem! Arī mums tas liek paskatīties uz mūsu prātos tik pazīstamajām pilsdrupām no pavisam cita skatu punkta un atrast jaunas šķautnes.

Jaunā tūrisma  sezona strauji tuvojas ar jauniem izaicinājumiem. Lai mums izdodas pārnest apmeklētājiem to sajūtu, ka sena vēsture ir sataustāma tepat blakus, kas man pašai radās, lasot programmas!”

Gandarījums ir abpusējs, un arī mums būs interesanti uzzināt, kā tūristi uztvers šīs programmas. Katrā ziņā – pavasarī dodieties uz Koknesi, un papildus visām citām brīnumlietām, tur būs:

Divas jaunas ekskursiju programmas;

Trīs orientēšanās spēles;

Kvests Moku kambarī!

Jāteic gan, ka orientēšanās spēļu dalībniekiem un kvesta draugu grupām ir jāpatrenējas – jāpārlasa viduslaiku vēsture, mazliet no dabaszinātnēm, mazliet no ģeogrāfijas un…ritmiski panti. Iztēle un humora izjūta, protams, būs vislabākie ceļabiedri.

visp_karte