Aicinām uz bagātu nedēļas nogali Sēlijā – Kaldabruņā!

SESTDIEN, 16. SEPTEMBRĪ PL. 14 00 KALDABRUŅAS SKOLĀ DZEJAS UN MŪZIKAS PASĀKUMS “ATRASTIES/ IERASTIES ATSPULGOS”.

SVĒTDIEN, 17. SEPTEMBRĪ, PL. 15 00 ČERVONKAS BAZNĪCĀ MĀKSLAS MUZEJA “RĪGAS BIRŽA” VĪRU KORA KONCERTS “PIE PĀRMAIŅU DURVĪM”.

Mazliet vairāk par abiem pasākumiem:

Dzejas pasākumu sestdien mums ir sagādājusi radošā apvienība “Trīspadsmitais kurss”.  
Dzejas atspulgos:
Lauma Kazaka, Anita Ozoliņa, Ginta Gerbašvska, Alise Mētra, Dainis Deigelis, Ivars Vācers, Kaspars Cīrulis, Dita Putniņa, Krišjānis Baltauss.
Mūsu vārdus dziesmās atspulgos: Broken Man, Baiba Santa Vanaga, Andris Strods, Jonas Lindberg
Trīspadsmitais kurss ir dzejas draugu apvienība, kas veidojusies no 2016. gada Literārās Akadēmijas dzejas meistardarbnīcu grupām – izrādījās trīspadsmitais sasaukums pēc kārtas, Ronalda Brieža un Andra Akmentiņa vadībā.
Jau laiciņu ejam vienu ceļu, turpinām radīt un (at)rādīt radīto kopā.
13.Kurss ir: Kaspars Cīrulis, Lauma Kazaka, Alise Mētra, Anita Ozoliņa, Sabīne Miezis, Ivars Vācers , Dainis Deigelis, Ginta Gerbaševska, Ausma Perons, Mārtiņš Pommers, Agnese Blaua, Laura Andersone, Marta Stūre..

Šo pasākumu finansiāli atbalsta Zemgales NVO fonds, projekta “Būvējam kopienu” ietvaros.

Dzejas_diena_13_kurss

 

Kora koncertu svētdien Červonkas baznīcā, savukārt, organizē Kaldabruņas luterāņu draudze, ar kuru mūs vieno kopīgas rūpes par Raiņa kristību dievnama atdzimšanu.

Mākslas muzeja “Rīgas birža” vīru kori diriģē Rūdolfs Bacāns, un koncertā dzirdēsim E. Dārziņa, P. Vaska, Ē. Ešenvada, J. Ābola, A. Dzenīša, V. Tormisa, R. Štrausa un F. Pulenka skaņdarbus.

Šis ir gan patiesi skaistas mūzikas, gan labdarības koncerts – vācam ziedojumus dievnama jumta atjaunošanai.

 225_l_Cervonkas_koncerts (1)

Ir vērts piedzīvot šo nedēļas nogali tieši Kaldabruņā!

Tiem dzejas un mūzikas cienītājiem, kuriem jāmēro tālāks ceļa gabals, varam piedāvāt naktsmājas biedrības mājvietā – Kaldabruņas skolā. Un tas jau ir vēl viens piedzīvojums vai pasākums – iespēja iepazīties ar Pļavas muzeja ekspozīciju, tieši pusnaktī noskatīties multimediju brīnumu “Pusnakts pļavā”, un, ja mūsu galvenā stikla māksliniece nebūs pārlieku nogurusi, sestdienas vakarā vēl var rasties iespēja izgatavot pašam savu vitrāžiņu.

No praktiskajām lietām – nakšņotājiem jāņem līdzi savi matracīši un guļammaisi; toties – ir pieejama gan jauka virtuve, gan pirts. Un, sakarā ar to, ka ziedojumi šai nedēļas nogalē tiek vākti dievnama jumtam, biedrības telpas piedāvājam izmantot kā dāvanu.

Pie tam – brīvajā laikā ir iespējams apmeklēt Raiņa muzeju “Tadenava”, apraudzīt savvaļas zirgus Bebrenē, paraudzīties uz Daugavu no kreisā krasta un pat izmēģināt ceļojumu ar pārceltuvi.