Klāt radošā vasara!

Biedrība  “Ūdenszīmes”  aicina  gan lielus, gan mazus apmeklēt  mākslas mīļotājus apmeklēt  ļoti radošu notikumu –  „Šķūņa mākslas galerijas” atklāšanas pasākumu, kas notiks piektdien,  29.maijā pl. 12 00 Kaldabruņas skolā.

Galerijas  nosaukums nav izvēlēts  nejauši, tas  mudina domāt par to, kas vispār ir māksla? Kas liekams    galerijā, un kas izmetams kā nevajadzīga lieta? Nu jau vairāku gadu radošā procesa laikā esam sapratuši, ka    ne  visiem mūsu mākslas darbiem ir vieta  greznās galerijās, un pat ne mūsu pašu Pļavas muzeja zālē.

Tai pašā laikā –  ir lietas, par kurām nevajadzētu aizmirst. Tādēļ “Šķūņa mākslas galerija” šķiet ideāls risinājums – tā liks  atcerēties par vecu lejkannu, lāpstu, apdrupušu māla trauku vai zīmējumu, kurš apputējis, slēpjas plauktā. Un gaida, kad tām atkal liks justies novērtētām un noderīgām.

Kaldabruņas “Šķūņa mākslas galerijā” būs apskatāmas  

  • Pašdarinātas lietas – ar gaumi un izdomu;
  • Vecas lietas – ar vēsturi (labā stāvoklī);
  • Uzlabotas lietas – ar mainītu vēsturi;
  • Dīvainas lietas ar stāstu.

Atklāšanas pasākumā mēs visi piedalīsimies :

Atklāšanas lentes griešanā komplektā ar nopietnām un mazāk nopietnām uzrunām; Kopējā  objekta „ Kas ir māksla?” veidošanā;

Papīra vārīšanā lielajā katlā;  

Zaļās zupas baudīšanā.

Atklāšanas pasākuma viesus aicinām  ņemt līdzi savus eksponātus!

„Šķūņa mākslas galerijas”  tapšanā galvenā loma, protams,  ir mūsu organizācijas radošajai komandai, tomēr liels paldies jāsaka arī mūsu atbalstītājiem, jo gluži bez naudiņas mākslas darbu radīt ir grūti. Vispirms – tas ir Borisa un Ināras Teterevu fonds, kura atbalstītā projekta „Sēlijas sieviete staro” laikā esam izveidojušas tik daudz interesantu lietu, ka tās vairs neietilpst skolas telpās. Otrs lielais paldies pienākas fondam „Ziedot”, kas piešķīris finansējumu mūsu projektam „Štābiņš”. Būtībā šis pasākums ir arī „Štābiņa” darbības atklāšana, un mākslas darbu tapšanā jau šobrīd aktīvi sadarbojamies ar Rubeņu  pamatskolu. „Štābiņa” ietvaros visas vasaras garumā mūsu organizācijas durvis otrdienās un piektdienās būs atvērtas  bērniem – radošajos procesos viņus ievadīs( un arī pieskatīs) mūsu smaidīgās meitenes Solvita Kukle un Ilze Ermansone. Visi kopā rūpēsimies par to, lai katrs mazais „Štābiņa” apmeklētājs būtu arī pacienāts.

Radošā vasara Kaldabruņā ir sākusies!

Papildus informācija:

Tel: 29548967 (Ieva); e-pasts: ieva.jatniece@gmail.com