Jauns iedvesmas gads!

Uzsākot 2015. Gadu, biedrībā “Ūdenszīmes” tiek turpināts darbs pie trīs nopietna apjoma projektu ieviešanas. Ar  Sabiedrības Integrācijas fonda atbalstu īstenojam:

–           Projektu “Sabiedrības līdzdalības resursi lauku teritoriju attīstībā” . Tā ietvaros šogad plānojam gan talkas un pasākumus uz vietas Kaldabruņas skolā, gan arī kopējus atbalsta pasākumus nevalstiskajam sektoram gan Jēkabpils novadā, gan plašākā līmenī. Attīstīsim Augšzemes lauku NVO apvienības darbošanos, cenšoties risināt gan sociālās un kultūras, gan vides aizsardzības problēmas.

–          Projektu  “Dabas resursi sociālās dzīves kvalitātes uzlabošanā “Jumis”” Šis projekts jau ir noslēguma stadijā – tā prezentācijas pasākums notiks marta mēneša beigās, un līdz šim brīdim mums veicami vēl vairāki ļoti saistoši darbi – gatavojam prezentācijas suvenīrus no dabas materiāliem, ekoloģisks un kvalitatīvs šo lietu iepakojums projekta ietvaros ir jau izstrādāts. Tāpat – izdosim informatīvo bukletu “Daba un doma”, kas, pēc tā sagatavotāju domām, sniegs gan jautrus, gan pārdomu pilnus brīžus, gan arī nopietnu praktisko padomu klāstu visiem lasītājiem. Projekta ietvaros turpināsim arī Dabas darbnīcu norisi.

Ar  Borisa un Ināras Teterevu fonda  atbalstu visu 2015. Gadu strādāsim pie projekta  “Sēlijas sieviete staro” . Projekta gaita šķiet aizraujoša mums pašiem, kas, protams, ir pats galvenais. Taču – ir patīkami, ja mūsu veikumu novērtē projekta finansētājs. Kā šī novērtējuma apliecinājums kalpo tas, ka 15.janvārī prezentējām savu projektu Borisa un Ināras Teterevu fondā Rīgā, sniedzot piemēru un iedvesmu tām biedrībām, kuras savus projekta pieteikumus vēl tikai izstrādā. No pasākuma atbraucām bagātāki ar idejām un jauniem sadarbības partneriem – jau šovasar ciemos pie mums pošas inteliģences biedrība no Olaines, paši noklausījāmies interesantas idejas, kas tiek īstenotas Limbažu biedrībā “Limbažu filcs”.

Visu minēto projektu ietvaros esam sagatavojuši pasākumu plānu janvāra pēdējai nedēļai un  februāra mēnesim – lai to apmeklētājiem ir skaidri zināms, kas interesants  gaidāms Kaldabruņas skolā sala un tumsas laikā:

Otrdien, 27. Janvārī pl. 10 00 – Ilzesdienas Dabas darbnīca. Suvenīru dizains, kombinējot stiklu un dabas materiālus Ilzes Ermansones un Solvitas Kukles vadībā. Dāvanā un kafijas pauzēs – Ievas Jātnieces stāsts par to, kā atpazīt zīmes piemērotību katram cilvēkam un mazs ieskats krāsu simbolikā.

Piektdien, 30. Janvārī, pl. 10 00 – Veselības dienas nodarbība Līgas Jurķes vadībā. “Sāļās tortes un veselīgas uzkodas”.

Piektdien, 6. Februārī, pl. 10 00 –  Radošās mājas darbnīca Elgas Vuškānes vadībā “Interjera priekšmeti. Krēslu atjaunošana”

Sestdien, 7. Februārī, pl. 9 00 – Skaistuma dienas nodarbība frizieres Līgas Rācenes vadībā.

Piektdien, 13. Februārī, pl. 10 00 – Skaistuma dienas nodarbība Elgas Vuškānes vadībā. Prognozējamā tēma – skaisti virtuves cimdi.

Piektdien, 20. Februārī, pl. 10 00  – Veselības vingrošana Jurgitas Grubertes vadībā un Dabas darbnīca Elgas Vuškānes vadībā.

Piektdien, 27. Februārī, pl. 10 00 – Veselības diena kopā ar Līgu Jurķi. Tēma – kas saglabājies pagrabā? Dārzeņu sulas un vitamīnu salāti. Šai pašā dienā – Ilzes Ermansones un Solvitas Kukles vadīta Dabas darbnīca.

Papildus plāni, kas vēl nav iegūlušies konrētu projektu aprisēs, bez šaubām, arī mums šogad ir! Datumu noteikt vēl ir sarežģīti, jo daudzas lietas ir atkarīgas no iedvesmas un laika apstākļiem. Bet – šopavasar mēs atklāsim pilnīgi pārsteidzošu lietu – “Šķūņa mākslas galeriju”! Sekojiet jaunumiem, to būs vērts redzēt….