Bagāts tumsas laiks……

Gada nogalē  Kaldabruņas skolā aicinām apmeklēt šādus pasākumus:
Piektdien,7. novembrī, pl. 10 00 –  Radošās mājas nodarbība Elgas Vuškānes vadībā. Gatavosim smaržu maisiņus atvilknēm un skapjiem, kā arī – skaistus priekšautus Ziemassvētku mistērijām virtuvē .
Sestdien, 8. Novembrī, pl. 9 00 – Skaistuma diena Līgas Rācenes vadībā. Tēma – matu krāsošana, piemērotāko krāsu izvēle.
OTRDIEN, 11. NOVEMBRĪ, PL. 12 00 – “RUDENS STĀSTI KALDABRUŅĀ” GUNTA PAKALNA VADĪBĀ. ŠĪ GADA STĀSTNIEKU PASĀKUMA TĒMA –  zīmes rakstos, notikumos, cilvēka dzīvē. Gatavojam arī savus stāstus, ikvienam no tiem ir īpaša vērtība!
Uz pasākumu varēs nokļūt ar autobusu – 11 30 tas aties no Slates, un visus interesentus nogādās līdz Kaldabruņas skolai. Uz mājām vizinās ap 15 30 – pēc tam, kad drošībā būs nogādāti skolēni.
Piektdien, 14. novembrī, pl. 10 00 – Dabas sesijas nodarbība ar Ilzi Ermansoni – keramikas un stikla dekori.
Piektdien, 21. novembrī, pl. 10 00 – Veselības dienas nodarbība Jurgitas Grubertes vadībā – veselības vingrošana!         Pl. 12 00 – Skaistuma dienu  nodarbība Elgas Vuškānes vadībā – virtuves cimdi un tērpu pāršūšana, kā arī svētku laika dekorācijas.
Otrdien, 25. novembrī, pl. 10 00  – Veselības dienas  nodarbība Līgas Jurķes vadībā – pašgatavota piparkūku mīkla!
Trešdien, 26. Novembrī, pl. 10 00 – Stikla apstrādes darbnīca kopā ar Dunavas pagasta biedrību “Dzīves prasme”. Šai dienā dunaviešiem prezentēsim arī  “Iedvesmas mapi”.
OTRDIEN, 2. DECEMBRĪ, PL. 12 00 – JĒKABPILS NOVADA NVO 2014. GADA FORUMS! FORUMA PROGRAMMĀ:
–    ATSKATS UZ 2014. GADĀ PAVEIKTO;  2015. GADA SAPŅI, PLĀNI UN KONKRĒTĀS IECERES; NVO DARINĀJUMU IZSTĀDES – TIRDZIŅA ATKLĀŠANA!
Otrdien, 16. Decembrī, pl. 10 00 – Veselības dienas nodarbība Līgas Jurķes vadībā – gatavosim veselīgus saldumus Ziemassvētku galdam.   Pl. 13 00 – Ziemassvētku ieskaņas pasākums “Kam pieder eglīte?”. Šai pasākumā atcerēsimies klasiskās Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas – kuras ir mūsu, un kuras nāk no Vācijas? Un kam īsti pieder svētku eglītes rotāšanas tradīcijas? Tāpat – mācīsimies un atkārtosim mūsu skaistās Ziemassvētku dziesmas, lai pie eglītes nav jāsēž klusiem un garlaikotiem……
VĒL DECEMBRĪ PLĀNOJAM:
–    SVĒTKU EGLĪTES ROTĀŠANU KALDABRUŅAS CIEMATA CENTRĀ;
–    STIKLA PĒRĻU IZGATAVOŠANAS DARBNĪCU KOPĀ AR SANITU SEILI;
–    ZIEMASSVĒTKU PASĀKUMU KALDABRUŅAS SKOLĀ;
–    SADARBĪBĀ AR RUBEŅU KULTŪRAS NAMU UN Z/S KALNIEŠI – NVO IZSTRĀDĀJUMU TIRDZIŅU RUBEŅOS.
Šo pasākumu norises datumi vēl tiks precizēti.
Par interesanto dzīvi  šajos  mēnešos  mums jāpateicas – Sabiedrības Integrācijas fondam, kas atbalsta projektus “Sabiedrības līdzdalības resursi lauku teritoriju attīstībā” un “Dabas resursi sociālās dzīves kvalitātes uzlabošanā “Jumis” , Borisa un Ināras Teterevu fondam, kas atbalsta tikko uzsāktu projektu “Sēlijas sieviete staro” , Jēkabpils novada pašvaldībai, kas atbalsta projektu “Kultūru spoguļi”

AUGŠZEMES LAUKU NVO APVIENĪBAS ORGANIZĒTIE PASĀKUMI.
Projekta “Jaunības dizains” ietvaros – braucam viesībās pie Jēkabpils novada biedrībām ar “Iedvesmas mapi.”!
Trešdien, 12. Novembrī – pie biedrības “Noskaņa” Zasā;
Trešdien, 19. Novembrī – pie Slates sabiedriskā centra iniciatīvu grupas;
Pirmdien, 24. Novembrī – pie biedrības “Ābeļzieds” Brodos;
Otrdien, 25. Novembrī – pie Rubeņu kultūras nama radošās kopas;
Trešdien, 26. Novembrī – Dunavas pagasta biedrības viesojas Kaldabruņā.
Šo projektu finansē Jēkabpils novada pašvaldība.

Projekta “Jēkabpils novada dižākie koki” ietvaros
PIEKTDIEN, 28. NOVEMBRĪ, PL. 13 00 – PROJEKTA NOSLĒGUMA PASĀKUMS ZASAS KULTŪRAS NAMĀ.
Pasākuma programmā:
–    Projekta ietvaros izveidotās interneta aplikācijas par Jēkabpils novada dižkokiem prezentācija;
–    Stāsts par dižajiem kokiem mūsu novadā, un to, kā tie tika apzināti;
–    Norādes zīmju demonstrācija;
–    Projekta “Natura 2000 teritoriju nacionālā aizsardzības un apsaimniekošanas programma” vadītāja Jura Jātnieka  prezentācija  par dabas aizsardzības jomas aktualitātēm.

Uz šo pasākumu īpaši aicinām pašvaldības darbiniekus un to zemju,  kurās atrodas dižkoki, īpašniekus. Tāpat, protams, priecāsimies par skolu jaunatni, dabas draugiem un jebkuru interesentu!

Šo projektu Augšzemes lauku  NVO apvienība būs īstenojusi, pateicoties Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstam un Jēkabpils novada pašvaldības piešķirtajam līdzfinansējumam.