PĻAVAS MUZEJA ZĀLE – KĀ SAPŅA PIEPILDĪJUMS!

„Pļavas muzeja ekspozīciju zāles vienkāršota renovācija Kaldabruņas skolā”,   Nr.12-05-L13-L413203-000001:

Šis projekts iezīmē jaunu posmu biedrības darbā – ir tapusi Pļavas muzeja ekspozīciju zāle!  Un remontdarbu rezultātā tapusī telpa tiešām atbilst visām sākotnējām iecerēm.

Zāle ir oriģināla – ar iebūvētām sijām un kolonnām, svaigu dēļu seguma grīdu, izstādēm piemērotu apgaismojumu. Projekta ietvaros izremontēts arī otrā stāva vestibils un kāpnes. Neraugoties uz to, ka projekta kopējās izmaksas sastādīja Ls 9994,06, no kurām 10% sedza novada pašvaldība, šī summa izrādījās būtiski nepietiekama tik liela apjoma remontdarbiem. Tādēļ zāles un kāpņu remota laikā mums palīdzēja ļoti, ļoti daudzi – SIA “Dālderis” vadītājs Igors Petenko ziedoja kokmateriālus, Aivars Vanags ziedoja saplāksni un sniedza nenovērtējamu palīdzību darbu organizācijā, tas pats sakāms arī par  Rubenes pagasta pārvaldi, kas nekavējoties palīdzēja atrisināt visus tehniskos jautājumus.

Lielu uzmanību piesaistīja ziedojumu kampaņa tieši kāpņu remontam, un par tās organizēšanu vēlamies pateikt lielu paldies Dzidrai Jakovickai un Sanitai Vavilovai, kā arī visiem tiem daudzajiem Kaldabruņas cilvēkiem, kuri ziedoja naudu bijušās skolas kāpnēm! Neuzskaitīsim ne uzvārdus, ne summas – saraksts būs diezgan garš, un minēt summas nebūtu pareizi, tādēļ – neizsakāms paldies visiem!

Zāle jau ir uzsākusi pildīt savu funkciju – tajā ir skatāms pirmais eksponāts. Eksponāts ir ievērības cienīgs – Kaldabruņas Māras josta īpašā skapī, kas veidots no vesela koka stumbra, pie tam – izgaismots no iekšpuses. Par šī skapja tapšanu arī pienākas speciālas pateicības – autoram Jānim Spēkam, un Rubenes pagasta zemnieku saimniecībai “ Kalnieši”, kas ziedoja naudu tā izgatavošanai.

Pļavas muzeja ekspozīcija ir aktīvā tapšanas procesā – jau piesaistīti projektu līdzekļi herbārija izveidošanai un eksponēšanai, noorganizēta pirmā glezniecības izstāde un vasarā tiks uzsākta sadaļas “Vārdnieku vainags” veidošana.