Biedrībām gada nogalē

Gada nogalē  Kaldabruņas skolā aicinām apmeklēt šādus pasākumus, kā arī – gatavoties tiem!
Piektdien, 3. oktobrī, pl. 10 00 –   Dabas sesijas nodarbība  Solvitas Kukles  vadībā. Jauna un oriģināla iecere – amuleti automašīnām un velosipēdiem! Tuvojoties ziemas sezonai, šī tēma ir ļoti aktuāla.
Piektdien, 10. Oktobrī, pl. 10 00 – Radošās mājas nodarbība Elgas Vuškānes vadībā – interjera dekori no auduma(Raganas un citas noslēpumainas būtnes).
Sestdien, 11. Oktobrī, pl. 9 00 – Skaistuma diena Līgas Rācenes vadībā. Tēma – frizūras un matu kopšana.
Otrdien, 14. oktobrī, pl. 10 00  –  Ražas sesijas un veselības dienas  nodarbība Līgas Jurķes vadībā. Burkāni un bietes – spilgtās krāsas sulās un salātos, kas vairo rudens tumsas samazināto enerģiju.
Piektdien, 17. Oktobrī, pl. 10 00 – Veselības dienas nodarbība Jurgitas Grubertes vadībā – veselības vingrošana! Pl. 12 00 – Dabas sesijas nodarbība Solvitas Kukles vadībā “Lapas māl ā un vējā – keramikas vēja zvanu izgatavošana”.
Otrdien, 21. Oktobrī, pl.10 00 –Dabas sesijas nodarbība ar Ilzi Ermansoni – sauso augu vākšana floristikai.
Piektdien, 24. oktobrī, pl. 11 00 –  Nodarbību cikls “SĒLIJA STARO!” – viesojas stikla apstrādes mākslinieks no Valmieras Ivars Ozoliņš – Ozols. Varēsim aplūkot Ivara paša darinājumus, kā arī – apgūsim stikla kausēšanas gudrības, izmantojot biedrības rīcībā esošo aprīkojumu.
No 27. Oktobra līdz 31. Oktobrim – RUDENS BRĪVDIENU NOMETNE BĒRNIEM!
Tās programmā:
–    Pārgājiens uz Sēļu pilskalnu;
–    Rudens lapu un sauso augu vākšana ziemas nodarbībām;
–    Koku siluetu fotografēšana un zīmēšana;
–    Visādas citādas darbošanās svaigā gaisā – cik nu laika apstākļi būs labvēlīgi.
Lietainajām dienām – putnu barotavu izgatavošana;  vēja zvani un māla lapiņas; gleznu veidošana no rudens lapu krāsām; kartupeļu pankūku cepšana un  citas rudenīgas darbības.
Piektdien, 31. Oktobrī, pl. 13 00 – Dzejas un mūzikas pasākums
“Pirmais sniegs aiz debessmalas”.
Tā programmā
– mūsu novadnieces, dzejnieces Ineses Grauzes dzejas lasījumi;
–    postfolkloras kopas “Dārdi”( Rīga) koncertprogramma. Vairākus šīs kopas dalībniekus klausītāji atpazīs kā dziedošās Vītolu ģimenes bērnus. Kopumā – šī ir izteikta jauniešu postfolkloras kopa; gaiša un apgarota. Tieši tāda, kas var uzmirdzināt prieka dzirksteles rudens miglā.
–    Bērnu nometnes laikā izgatavoto darbu izstādes atklāšana.
–    Kopīgs cienasts un diskusija ar pašvaldības Sociālā dienesta pārstāvjiem.
Uz šo pasākumu īpaši aicinām Jēkabpils novada iedzīvotājus ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenes locekļus. Visi kopā domāsim, kā padarīt dzīvi mūsu novadā interesantāku un ērtāku.

Otrdien, , 11. NOVEMBRĪ, PL. 12 00  – STĀSTNIEKU VAKARS AR GUNTI PAKALNU UN DAINU ROZI. Šī pasākuma tēma – “Zīmes un norādes – dabā un cilvēka dzīvē”. Pasākuma dalībniekus lūdzam atcerēties un stāstīt stāstus par īpašām zīmēm savā dzīves gaitā, par zīmēm, kas vēstī par notikumiem vai brīdina….par zīmēm cimdu rakstos un pie namdurvīm…par ceļazīmēm, galu galā!
OTRDIEN, 2. DECEMBRĪ , PL. 12 00 – AUGŠZEMES LAUKU NVO APVIENĪBAS GADA FORUMS! ( JEB GADSKĀRTĒJĀ JĒKABPILS NOVADA BIEDRĪBU UN AKTĪVO CILVĒKU TIKŠANĀS). TĀ PROGRAMMĀ – GADA LAIKĀ PAVEIKTĀ UN NĀKOTNES PLĀNU APSPRIEŠANA; KĀ ARĪ , VADOTIES NO PAGĀJUŠĀ GADA VEIKSMĪGĀS PIEREDZES – NVO DARINĀJUMU ZIEMASSVĒTKU TIRDZIŅA ATKLĀŠANA! TIRDZIŅŠ DARBOSIES KALDABRUŅAS SKOLĀ LĪDZ DECEMBRA VIDUM, KAD KOPĀ AR RUBEŅU KULTŪRAS NAMU UN ZS KALNIEŠI ORGANIZĒSIM BRĪVDABAS TIRDZIŅU RUBEŅU CENTRĀ.
AUGŠZEMES LAUKU NVO APVIENĪBAS PROJEKTĀ “JAUNĪBAS DIZAINS”.
Šī projekta ietvaros ir izstrādāta Iedvesmas mape. To demonstrēt brauksim ciemos novembra mēnesī. Plānojam apciemot biedrības – Dunavā( Dzīves prasmes un Pavadiņa), Ābeļos( Ābeļzieds), Zasā(Noskaņa), Rubeņos un Slatē – radošās iniciatīvas grupas. Tātad – visām šīm biedrībām kopā varam iegādāties darba materiālus EUR 60,00 vērtībā, katrai iznāk EUR 15.00. Lūdzam pastāstīt, kāda praktiskā nodarbība jums vairāk interesētu, un – kādus materiālus darbam mums iegādāt! Par precīziem viesību datumiem vienosimies jau novembra sākumā.
Par interesanto dzīvi  šai  mēnesī mums jāpateicas – Sabiedrības Integrācijas fondam, kas atbalsta projektus “Sabiedrības līdzdalības resursi lauku teritoriju attīstībā” un “Dabas resursi sociālās dzīves kvalitātes uzlabošanā “Jumis” Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijai, kas atbalsta projektu “Pļavas muzeja vides klases izveidošana”, kā arī Borisa un Ināras Teterevu fondam, kas atbalsta tikko uzsāktu projektu “Sēlijas sieviete staro” .