Uzsākts jauns projekta posms.

Projekta norise ir uzsākta  janvārī  mēnesī, un šobrīd tā ietvaros uzsākas jauns posms. Arī pirmajos piecos mēnešos projekta darbība aptvēra lielāko daļu novada teritorijas – aktivitātes notika Rubenes, Dunavas, Kalna, Zasas, Ābeļu, Leimaņu, Dignājas pagastos. Tās bija gan psiholoģiskā atbalsta grupas, gan IT apmācības, gan lekcijas, gan daudzveidīgas radošās nodarbības.

Taču, sākot ar jūnija mēnesi, stabila un regulāra nodarbību norise tiks uzsākta vēl divās novada biedrībās – “Dzīves prasmes” Dunavas pagastā un “Cerību logi” Kalna pagasta Dubultu ciemā.  Šajās biedrībās, ņemot vērā pieredzi, ko īsteno biedrība “Ūdenszīmes” Kaldabruņas ciemā, tiks īstenoti atbalsta pasākumi iedzīvotājiem. Šie pasākumi ietver:

1)      Lietotu mantu un apģērbu apmaiņas sistēmu. Tātad – biedrībā “Cerību logi” sākot ar jūnija mēnesi var gan ziedot, gan saņemt sev nepieciešamās lietas katru otrdienu no 10 00 līdz 14 00. Savukārt, Dunavas pagastā biedrība “Dzīves prasmes” jūs gaidīs katru trešdienu no 12 00 līdz 16 00.

2)      Vienu reizi mēnesī katrā no šīm biedrībām viesosies psihologs – būs iespējas piedalīties gan grupu nodarbībās, gan arī saņemt atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem individuālās konsultācijās.

3)      Tāpat vienu reizi mēnesī notiks praktiskās nodarbības, kuru laikā būs iespējams apgūt dažādas jaunas prasmes.

Par precīziem nodarbību laikiem lūdzam interesēties pie Sandras Vecumnieces, t. 26824411 un Anitas Ozoliņas, t. 29726110, kā arī  – pavērot sludinājumus par nodarbību norisēm.

Tāpat šādas aktivitātes turpinās arī biedrībā “Ūdenszīmes” Kaldabruņā. Šeit atvērto durvju dienas ir otrdienās un piektdienās no 9 00 līdz 16 00.

Vēl viena būtiska tēma, ko risinām šī projekta ietvaros, ir – iedzīvotāju aktivitātes paaugstināšana tajos Jēkabpils novada ciematos, kas nav pagastu centri. Līdz šim ļoti veiksmīgi esam darbojušies Zasas pagasta Liepu ciematā, kur, pateicoties bibliotekāres Ināras Valaines atsaucībai un biedrības “Pūpols” aktīvai līdzdalībai, ir notikušas gan sanāksmes, gan IT apmācības, gan radošās nodarbības. Par projekta līdzekļiem iegādātos dekupāžas darbnīcas materiālus esam nodevuši iedzīvotāju rīcībā, un ar Ināras Valaines laipnu atļauju un palīdzību, šobrīd Liepu dāmas apmeklē bibliotēkas telpas ne tikai lai lasītu, bet arī – lai nodarbotos ar radošām lietām.  To, kas Liepās paveikts, sākot ar 20. jūniju varēs aplūkot arī izstādītē bibliotēkas telpās.

Jau 19. jūnijā dosimies ciemos arī pie Lašu iedzīvotājiem –

OTRDIEN, 19. JŪNIJĀ PL. 15 00  PĻAVIŅĀ LAŠU CIEMATA CENTRĀ

AICINĀM IEDZĪVOTĀJUS UZ VASARĪGI  JAUKU PASĀKUMU

„ GADA GAIŠĀKĀ DIENA”

SANĀKSIM KOPĀ UZ NELIELU CIENASTU UN PĀRRUNĀM PAR TO, KĀ PADARĪT DZĪVI LAŠU CIEMATĀ INTERESANTĀKU, APLŪKOSIM NELIELU IZSTĀDI.  SAVĀ PIEREDZĒ DALĪSIES BIEDRĪBA „ ŪDENSZĪMES” NO KALDABRUŅAS CIEMATA.

BŪS ARĪ RADOŠĀ DARBNĪCA – STIKLA APGLEZNOŠANA, DĀRZA LUKTURĪŠU IZGATAVOŠANA NO STIKLA BURCIŅĀM. KRĀSAS BŪS SARŪPĒTAS, PAŅEMIET LĪDZI BURCIŅU!

AR MUZIKĀLU PĀRSTEIGUMU MŪS PRIECĒS ĀBEĻU VOKĀLAIS ANSAMBLIS.

PASĀKUMĀ VARĒSIM TIKTIES AR ĀBEĻU PAGASTA SOCIĀLO DARBINIEKI ILZI DZENI, PAGASTA PĀRVALDNIEKU RAIMONDU JAUDZEMU, KULTŪRAS DARBA ORGANIZATORI SVETLANU KORIŅEVU, DEPUTĀTI ANITU LEMAKU, NOVADA IZPILDDIREKTORU JĀNI SUBATIŅU, BIEDRĪBAS „ĀBEĻZIEDS” DALĪBNIECĒM.

Projektu īsteno biedrība „ Ūdenszīmes” , sadarbībā ar biedrībām „ Dzīves prasmes”, „Cerību logi” un nodibinājumu „ Mārtiņa Fonds” . Ar līdzfinansējumu  šai projektā piedalās Jēkabpils novada pašvaldība.

92% no Projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts Kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.