Apmācību aktivitātes projekta „ Jēkabpils novada biedrību kapacitātes paaugstināšana sociālajā jomā „ Pasniedz roku!”” ietvaros.

 Projekta norise ir uzsākta jau janvāra mēnesī, un tā ietvaros notikušas gan IT apmācības Dunavas pagastā un Zasas pagasta Liepu ciematā, gan praktiskās nodarbības pērlīšu rotu izgatavošanā, gan psiholoģiskā atbalsta grupas, gan arī diskusijas un teorētiskās nodarbības.

 Šajā un nākamajā nedēļā aicinām apmeklēt vairākas saistošas nodarbības:

 Trešdien, 28. martā pl.13 00 Dunavas pagastā, biedrības „Dzīves prasmes” telpās Kastaņi 13 – praktiskā nodarbība „Pašgatavotas ziepes – savam priekam un pavasarīgām dāvanām.” 

Pašā aprīļa sākumā ar lekciju ciklu „Mazās ūdenstilpnes un dekoratīvās arhitektūras formas dārzā un pagalmā” viesosies Latvijas Dārzu biedrības valdes priekšsēdētāja Inita Šteinberga. Būs gan uzskates materiāli, gan ļoti praktiski padomi, kā ar iespējami mazākiem līdzekļiem izveidot skaistu un ērti kopjamu ūdenstilpni. Lekcijas notiks:

3. aprīlī pl. 10 00 – Rubenes pagastā Kaldabruņas skolā

4. aprīlī pl. 13 00  – Zasas pagasta Liepu bibliotēkā

5. aprīlī pl. 10 00 – Kalna pagasta Doktorātā.

 3. aprīlī, tūlīt pēc dārza lekcijas noslēguma – pl. 14 00 aicinām uz Rubenes pamatskolas skolotājas, novadpētnieces un audējas Anitas Vērdiņas stāstījumu par Kaldabruņas Māras jostu. Būs apskatāma  šīs jostas autentiskā kopija, kuru marta mēnesī izgatavojusi pati Anita. Jostas detaļu – pērlīšu vēruma – izgatavošanā līdzdarbojās  Iluta Kozlovska, kura arī piedalīsies šai prezentācijā. Aicinām visus senatnes, skaistuma un novadpētniecības mīļotājus!

  Projektu īsteno biedrība „ Ūdenszīmes” , sadarbībā ar biedrībām „ Dzīves prasmes”, „Cerību logi” un nodibinājumu „ Mārtiņa Fonds” . Ar līdzfinansējumu  šai projektā piedalās Jēkabpils novada pašvaldība.

 92% no Projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts Kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.